لیلی گلستان: معرفی هنرمند ايرانی به هنر دوستان دنيا بسيار مغتنم است
30/مرداد/1399 0

لیلی گلستان معتقد است، در بی‌توجهی دولت به موضوع هنر، هر حركتي در جهت معرفي هنرمند ايراني به هنر دوستان دنيا مي‌تواند قدمي بسيار مغتنم و مبارك باشد.
به گزارش روابط عمومی گروه فرهنگی “بات”؛ لیلی گلستان، مدیر گالری گلستان، با اشاره به اینکه موضوع فعالیت هنری را نباید جنسیتی ارزیابی کرد، گفت: با نگاه زنانه و مردانه نگریستن به هنر موافق نيستم، زیرا در عرصه هنر موضوع هنرمند بودن است و اينجا جنسيت معنايي نبايد داشته باشد.
این گالری‌دار باسابقه در ارزیابی خود از جایگاه زنان هنرمند کشور تصریح کرد: گالري گلستان در سال، حدود سي تا چهل نمايشگاه برگزار می‌کند كه دو سوم اين نمايشگاه‌ها از آن زنان هنرمند است، بنابراين مي‌توانم بگويم كه هنرمندان زن جايگاه والا و قابل توجهی در هنر کشور دارند و كارهاي‌شان متنوع و در عين حال تاثيرگذار و با كيفيت بالا است.
گلستان درباره این رشد قابل توجه هنرمندان زن در دهه‌های اخیر توضیح داد: بعد از انقلاب، جوانان به هنر رو آوردند و رغبت زيادي براي آموختن هنر از خود نشان دادند. كلاس‌هاي هنري بسياري در عرصه هنر از موسيقي تا هنرهاي تجسمي باز شدند و دانشكده‌هاي هنري هم پر رونق شدند. بعد از سال شصت كه گالري گلستان در بحبوحه موشك باران تهران آغاز به كار كرد، گالري‌هاي ديگر هم يك به يك و به دنبال هم شروع به فعالیت كردند و سپس اساتيد مدارس تجسمي، شاگردان ممتازشان را به گالري‌ها معرفي كردند كه اغلب آن‌ها هم دختران جوان با استعداد بودند.
وی ادامه داد: به هر حال هر وقت فشار و محدوديت براي زنان وجود داشته است، آنها براي اثبات وجود و اثبات توانايي و كارآيي خود، سعي بيشتر مي‌كنند كه در حيطه هنر هم همين اتفاق افتاده است.
لیلی گلستان با اشاره به این موضوع که کل زنان هنرمند ایرانی، بیش از تمام زنان هنرمند در خاورمیانه است، در رابطه با اینکه از چه راه‌هایی می‌توان آنها را به جامعه بین‌المللی معرفی کرد، گفت: راه‌های مختلفی برای معرفی بهتر هنرمندان ایرانی به جامعه جهانی وجود دارد، برپایی نمايشگاه‌هاي خارج از كشور، شركت در آرت‌فرها و بي‌ينال‌هاي بین‌المللی و حضور در حراجي‌ها از جمله راه‌هایی است که می‌توان به آنها توجه کرد. البته توجه به تمام اين موضوعات به عهده دولت است كه متاسفانه هنوز متوجه اهميت اين موضوع نشده‌اند.
این مترجم و گالری‌دار پیشکسوت، تولید و انتشار کتاب‌های پژوهشی به زبان انگلیسی را یک اقدام قابل توجه در زمینه معرفی هنر زنان ایران به جامعه جهانی دانست و گفت: هر حركتي در جهت معرفي هنرمند ايراني، چه زن و چه مرد به جامعه بین‌المللی مي‌تواند قدمي مثبت در جهت معرفي اين هنرمندان و شناساندن آنها به هنر دوستان دنيا باشد و تولید کتاب نیز بسيار مغتنم و مبارك است.
لازم به ذکر است، گروه فرهنگی “بات” یک گروه انتشاراتی متشکل از سه ناشر خصوصی ایرانی و یک ناشر خصوصی کانادایی است که قصد دارند زمینه معرفی هنرمندان ایرانی را تحت سری مجموعه‌هایی پژوهشی با عنوان هنرمندان ایرانی در عرصه بین‌المللی فراهم و بستر برگزاری نمایشگاه‌ها، ارتباط و اقتصاد آثار مختلف هنرمندان ایرانی را در خارج از کشور ایجاد کند.
کتاب “نقاشان زن ایران” به عنوان نخستین فعالیت این گروه فرهنگی و به زبان انگلیسی و طبق استاندارهای نشر جهان اوایل سال ۲۰۲۱ در کانادا و اروپا منتشر خواهد شد.
تولید این کتاب در حال حاضر در مرحله تحقیق و گردآوری و ثبت نام از هنرمندان نقاش است. هنرمندان جهت آگاهی از حضور در کتاب و ثبت نام می‌توانند به سایتwww.baatart.com مراجعه کنند.

پیام بگذارید